|
Portal al romanilor din Spania.Cracking wpa cracking_wpa,internet wifi,antene home made pentru internet wireless,dictionare de parole wifi,totul pe http://www.profesionalesespana.com/foro
|
|

|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
admin Administrator

Data inscrierii: 26/Sep/2006 Mesaje: 768 Localitate: Madrid
|
Trimis: 01/01/2009 19:39 Titlul subiectului: Romani in Spania |
|
|
| De ocazie nu vreau decit sa spun ca romanii din Spania sint in general o adunatura de hoti,prostituate,sarlatani,veniti sa se capatuiasca intr-un timp cit mai concis si cu orice pret.Restul,...oameni de la tara,muncitori,increzuti,plini de ei,si prin anumite locuri mai gasesti si cite un intelectual dar astia sint îndeajuns de rari.Suna urit dar din pacate este purul adevar.Daca veti ,,umbla"mult pe net veti descoperi acelasi lucru,si daca stati in Spania stiti deja despre ce este vorba(bineinteles ca nu este obligatoriu sa recunoasteti).Daca vi se pare ca exagerez nu aveti decit sa cautati pe google si va veti convinge singuri,eu aici nu fac decit sa confirm acest lucru. |
|
| Sus |
|
 |
lucia membru nou

Data inscrierii: 17/Feb/2008 Mesaje: 24 Localitate: Madrid
|
Trimis: 02/01/2009 13:06 Titlul subiectului: mda |
|
|
| Eu am renuntat de mult sa mai imi fac prieteni romani.Cea mai buna prietena a mea ma lasat fara munca,dar inainte mi-a luat comision ca sa ma ajute. |
|
| Sus |
|
 |
symonela78 membru nou

Data inscrierii: 30/Dec/2008 Mesaje: 15 Localitate: Madrid
|
Trimis: 10/01/2009 10:14 Titlul subiectului: .. |
|
|
| Pina acum eu nu am intilnit in spania romani seriosi.Cred ca aici sau adunat numai lichele si inculti.Sa speram ca se vor schimba si nu ne vom mai face de ris ca pina acum. |
|
| Sus |
|
 |
RaduB membru nou

Data inscrierii: 20/Ian/2009 Mesaje: 15 Localitate: Madrid
|
Trimis: 21/01/2009 20:17 Titlul subiectului: Re: .. |
|
|
| symonela78 a scris: | | Pina acum eu nu am intilnit in spania romani seriosi.Cred ca aici sau adunat numai lichele si inculti.Sa speram ca se vor modifica si nu ne vom mai face de ris ca pina acum. |
Cand se zice "numai" suna a generalizare o referire la toti... si nu prea e perfect tot momentul exista exceptii !
Nu stiu cu ce comparati voi cand ziceti ca toti romanii din Spania sunt numai ciobani, prostcrescuti, etc.... E adevarat sunt de acord ca fata de celelalte natiuni straine in Spania romnii sunt mai multi ciobani... dar asta căci comunitatea romanilor este mult mai mare ca a lor, se zice ca cea mai mare acum si enormal sa fie mai multi idioti decat au alti straini !
Eu cred ca sunt si romani adevarati, seriosi, muncitori... si de restul ! Sunt mai multi de restul sunt de acord pentru ca si in strainatate si in tara noastra si in orice tara din lume... procentul idiotilor este mult mai mare decat al celor cu capul pe umeri !
Dar exagerat sa zicem ca toti romanii sunt ciobani aici.. suntem de toti amestecati si buni si rai.. si aici si peste tot !
Eu am cam 7 luni i Spania.. azi sunai sa imi fac programare pentru Tarjeta de cetatean comunitar... Cand auii cand ma programa nu imi veni sa cred, eu crezui ca glumeste... Ma programara pe 11 Septembrie ! Milioane de romani daca erau in Madrid sa ceara actul asta si nu cred ca dura 8 luni !!! Asta imi suna a bataie de joc sau gluma proasta ! Oare sa le fie frica ca le luam muna in conditiile de criza sau chiar asa proasta organizare si birocratie mare sa fie in Madrid !?!?!? Se auzea ca dupa din Ianuarie 2009 o sa fie mai usor mai repede astfel de acte pentru noi !!
Inainte sa vin aici, am stat aproape 4 ani in Lisabona, Portugalia.. Acolo nu se face cu programare.. am luat de la ghiseu lista cu actele necesare s cand am fost sa le depun.. am asteptat cam 20 de minute erau e persoane inainte... A durat 15 minute sa imi dea certificatul de cetatean comunitar, pe loc ca sa nu mai zic ca in fiecare cartier erau birouri de unde se puteau ridica peste 20 in Lisabona si nu ca aici numai 1 ghiseu pentru romani si bulgari!!! ! Spania se crede si economic si organizatoric si mai stiu eu cum...mult peste micuta Portugalie... dar in domeniul birocratiei micutii aia le dau clasa astora ! Nu stiu cum e in Romania in astfel de situatii ... dar pot paria ca si noi asa cum ne cred multi inapoiati.. suntem mult peste Spania din puct de vedere al birocratiei !
As avea o intrebare daca are cineva idee.. Cu certificatul ala de Cetatean comunitar din Portugalia.. am dreptul de munca aii in Spania !?!?
Sanate si numai bine pana la proxima reauzire ! |
|
| Sus |
|
 |
admin Administrator

|
Trimis: 21/01/2009 20:38 Titlul subiectului: .. |
|
|
Radu in Madrid exista doar un birou pt actele alea.Orice roman care inainte avea tarjeta de rezidenta,acum primeste tot un certificat de comunitar ca si tine,deci daca faci un calcul,la aproape un milion de romani in Spania,in 8 ore de munca pe zi,cam cati crezi ca au sansa sa ia certificatul curind??Eu m-am programat in septembrie pentru iunie 2009..asta e.Orice cetatean roman are drept de munca ca si un spaniol,incepind din 1 Ianuarie 2009,deci la intrebarea a doua ,raspunsul este ca poti munci legal,si nu ai trebuință decit de buletin.In ce priveste remarcile facute la adresa lui symonela....sorry,dar visezi,romanii sint niste profitori,oportunisti,smecheri,si ce mai vrei tu....si pariez ca din 1 milion de romani doar 1 este o exceptie.Pererile noastre au de-a face cu viata reala de zi cu zi,nu cu istoriile lui Decebal.Si daca nu esti convins...intreaba de ce nu te ajuta nimeni de 7 luni??Chiar nu se poate????sau nu se vrea din egoism???
Sa auzim de bine!!!! |
|
| Sus |
|
 |
admin Administrator

|
Trimis: 21/01/2009 20:40 Titlul subiectului: .. |
|
|
PS:
Un om care critica este mai valoros ca unul care tace.
Bine ai venit pe acest forum!! |
|
| Sus |
|
 |
RaduB membru nou

|
Trimis: 22/01/2009 05:23 Titlul subiectului: Re: .. |
|
|
| admin a scris: | Radu in Madrid exista doar un birou pt actele alea.Orice roman care inainte avea tarjeta de rezidenta,acum primeste tot un certificat de comunitar ca si tine,deci daca faci un calcul,la aproape un milion de romani in Spania,in 8 ore de munca pe zi,cam cati crezi ca au sansa sa ia certificatul curind??Eu m-am programat in septembrie pentru iunie 2009..asta e.Orice cetatean roman are drept de munca ca si un spaniol,incepind din 1 Ianuarie 2009,deci la intrebarea a doua ,raspunsul este ca poti munci legal,si nu ai necesitate decit de buletin.In ce priveste remarcile facute la adresa lui symonela....sorry,dar visezi,romanii sint niste profitori,oportunisti,smecheri,si ce mai vrei tu....si pariez ca din 1 milion de romani doar 1 este o exceptie.Pererile noastre au de-a face cu viata reala de zi cu zi,nu cu istoriile lui Decebal.Si daca nu esti convins...intreaba de ce nu te ajuta nimeni de 7 luni??Chiar nu se poate????sau nu se vrea din egoism???
Sa auzim de bine!!!! |
Pai eu aveam impresia ca in toata Spania sunt in jur de vreo 800 de mii de romani... dintre care in Madrid sunt numai vreo 400 de mii sa zicem... Imi inchipui ca si 400 de mii sunt multi... dar 8 luni e cam mult !?
In al doilea rand... daca sunt multi straini.. de ce nu fac mai multe oficii !? De ce nu angajeaza mai mult personal !?
Pai daca tarjeta aia de comunitar nu iti e ceruta cand ti se face contract... ma intreb care e rolul ei !? La ce foloseste !?
Eu am o tarjeta comunitara din aia dar e de Portugalia ! Si crezand ca pentru angajare e necesar pe langa buletin/pasaport si tarjeta asta ma intrebam daca o pot utiliza pe aceea de Portugalia !
Sunt de acord ca foarte foarte multi romani sunt imitatii.. in portugalia era la fel... doar ca nu sunt de acord ca toti, 100% din romanii din Spania sunt ciobani ! Eu zic circa 70% imita oamenii si 30% sunt oameni de bine... parerea mea !
De ce nu ma ajuta nimeni !? Sincer nu pot zice ca eu cunosc asa multi romani... cei ce ii cunosc, multi lucrara prin santiere si jumatate din ei sunt pe tusa acum ! Nu stiu poate chiar nu pot, ce cunosc eu cei din jurul meu ii alesai numai din cei ce parura de treaba nu prea imi facui eu de treaba cu tot feluu de fenomene ;)
Eh... bine va gasii !
Sa ne auzim sanatosi ! |
|
| Sus |
|
 |
RaduB membru nou

|
Trimis: 22/01/2009 05:26 Titlul subiectului: |
|
|
| Mai am o problema... cu un receiver de digi tv face niste chestii ciudate in ultimul timp ! E careva pe aci care se pricepe la chestii din astea !? |
|
| Sus |
|
 |
admin Administrator

|
Trimis: 22/01/2009 07:53 Titlul subiectului: .. |
|
|
Eu cunosc multi romani care nu au acte de nici un fel in Spania,deci teoria mea este ca aici sint peste 1 milion de romani.In cei priveste pe spanioli si organizarea lor nu imi fac iluzii,oricum sint mai bine ca noi,ca Romania.Si daca vorbim de omenia romanului,hmmm,eu personal nu dau 2 bani pe ea,si am motivele mele.Nu am timp acum sa iti dau exemple in legatura cu asta,poate altadata.Oricum,am fost muscat de ,,sarpe" mereu si prefer sa-l calc pe cap de cite ori am ocazia.Explica cum se manifesta digitv-ul ca poate reusesc sa aflu ce are.Apropo,parca am inteles ca stai in carabanchel..???daca am inteles bine atunci sintem vecini apropiati,poate iesim la o bere cindva.
Pe diseara...o sterg la munca! |
|
| Sus |
|
 |
symonela78 membru nou

|
Trimis: 22/01/2009 08:27 Titlul subiectului: -- |
|
|
| RaduB bine ai venit!Poate ca tu esti mai norocos si nu ai intilnit decit romani cinstiti sau poate ca inca nu ai avut ocazia sa cunosti prea multi.Mai vorbim peste ceva timp si sa imi spui ce parere ai despre ei. |
|
| Sus |
|
 |
kappadie membru nou

Data inscrierii: 29/Ian/2009 Mesaje: 7
|
Trimis: 31/01/2009 14:24 Titlul subiectului: Parere... |
|
|
Peste 2 luni voi pleca acasa dar tot mai sper sa mi gasesc ceva de munca pentru a ramane aici.Oricum ar fi tot ce pot zice despre Madrid e ca mi asigură aminte de balada Miorita numai ca aici nu sunt trei ciobanei ci mii de ciobani.Nu vreau sa generalizez pentru ca am intalnit si romani cu care aveai ce discuta.Concluzia care am tras o in 3 ani de Spania e ca daca vrei sa faci bani tre sa fii ori un ciobanel care are in cap doar sapa ori sa fii hot.Respect totusi celor care au facut bani aici in Spania (familia nu se intretine cu cunostinte)..  |
|
| Sus |
|
 |
symonela78 membru nou

|
Trimis: 31/01/2009 19:22 Titlul subiectului: !!! |
|
|
| Eu cunosc foarte multi romani care isi cistiga viata muncind,si au facut destui bani ca sa nu-i mai doara capul de acum inainte,dar cunosc si multi care au venit aici cu gindul ca rudele care le au in Spania le vor da si casa si masa si bani de buzunar si nu sau mai interesat de servici,ca sa nu mai spun ca li sa urcat democratia la cap si vroiau salarii de directori si sa nu munceasca deloc.In cei priveste pe cei mai noi romani din Spania nu pot decit sa le dau un sfat,munciti,suferiti,si veti avea tot ce va doriti iar daca nu va place munca si vreti totul pe tava mergeti in Romania(de parca acolo va da cineva de pomana).Fara aluzie la nimeni. |
|
| Sus |
|
 |
Francisco membru nou

Data inscrierii: 17/Feb/2008 Mesaje: 14 Localitate: Gijon
|
Trimis: 01/02/2009 12:01 Titlul subiectului: nnn |
|
|
| Si eu sunt suparat pe romanii astia cu aere de super dotati si prosti de se kk pe ei.Din pacate nu cred ca mai pot fi educati. |
|
| Sus |
|
 |
RaduB membru nou

|
Trimis: 10/02/2009 04:12 Titlul subiectului: Re: .. |
|
|
| admin a scris: | Eu cunosc multi romani care nu au acte de nici un fel in Spania,deci teoria mea este ca aici sint peste 1 milion de romani.In cei priveste pe spanioli si organizarea lor nu imi fac iluzii,oricum sint mai bine ca noi,ca Romania.Si daca vorbim de omenia romanului,hmmm,eu personal nu dau 2 bani pe ea,si am motivele mele.Nu am timp acum sa iti dau exemple in legatura cu asta,poate altadata.Oricum,am fost muscat de ,,sarpe" mereu si prefer sa-l calc pe cap de cite ori am ocazia.Explica cum se manifesta digitv-ul ca poate reusesc sa aflu ce are.Apropo,parca am inteles ca stai in carabanchel..???daca am inteles bine atunci sintem vecini apropiati,poate iesim la o bere cindva.
Pe diseara...o sterg la munca! |
Am rezolvat problema cu digi ... Vantul miscase antena care fusese neprinsa bine ! Acum merge fara dificultăți !
Da in Carabanchel Alto stau... daca stii zona... fata in fata cu centrul ala de batrani unde vin ei si danseaza ! Sigur cu cea mai mare placere cand ai timp da un semn si iesim la o bere... sau mai numeroase ;) ! |
|
| Sus |
|
 |
roxanaarvat membru nou

Data inscrierii: 19/Feb/2009 Mesaje: 3
|
Trimis: 19/02/2009 13:08 Titlul subiectului: |
|
|
Buna!! Azi m-am inscris pe forum si chiar mi-ar placea sa devina curand si mai activ-pt.ca eu cred ca avem destule subiecte interesante de abordat,pareri de expus,etc...si de ce nu?! chiar sa ne cunoastem mai bine.
Referitor la cum se mai distreaza romanii prin Spania...in timpurile astea de criza cred ca foarte multi au inceput sa stranga cureaua..unii chiar se gandesc sa se intoarca acasa....dar pt noi,ceilalti,care ramanem pe baricade:P...ce alte posibilitati de distractie avem? Voi ce locuri mai frecventati? Va plac discotecile romanesti? Ce astfel de discoteci,cluburi,cunoasteti prin Madrid,in imprejurimi?
Eu de ceva vreme,ma duc sambata la o discoteca romaneasca din Torrejón, Picaro se numeste,probabil ati auzit de ea.Imi place mult pt paza pe care o ofera (nu s-a iscat niciun scandal pana acum),atmosfera e frumoasa,tarani deloc (ca tot vorbeati despre),muzica variata,concerte sustinute de trupe din Romania (nu manelisti). |
|
| Sus |
|
 |
admin Administrator

|
Trimis: 19/02/2009 15:20 Titlul subiectului: .. |
|
|
| Bine ai venit roxana!In ce priveste numarul de useri nu trebuie sa iti faci prea multe griji.Sintem putini pt ca eu personal elimin orice,,taran" si nu sint interesat de tembeli cu aere de ,,superdotati".Interes exista in a lega prietenii dar nu prea gasim persoane dispuse,sau cel putin dispuse la lucruri bune nu la aiureli.In privinta discotecilor eu paso...am alte lucruri mai interesante de facut,prefer excursiile,plaja,muntele,si chestiile informatice.Inca odata bine ai venit si asteptam mai multa actiune...din partea tuturor bineinteles. |
|
| Sus |
|
 |
RaduB membru nou

|
Trimis: 28/02/2009 02:40 Titlul subiectului: |
|
|
| roxanaarvat a scris: | | ..... variata,concerte sustinute de trupe din Romania (nu manelisti). |
Da' se pare ca ai ceva impotriva manelelor !? ;) |
|
| Sus |
|
 |
admin Administrator

|
Trimis: 28/02/2009 17:22 Titlul subiectului: ,,, |
|
|
| RaduB si eu am ceva cu manelistii,dar nu le dau in cap pt cum sint,si natural ca nici nu-i suport doar ca sa zica lumea ca sint ,,modern".Gusturile muzicale nu se pun in discutie ca si cele sexuale,sau rasiale de ex.Daca tratam lumea dupa unul sau dupa altul ar inseamna sa facem ce a facut Hitler si sa radem planeta de toti cei care nu ne sint egali.Eu ascult manele tare des si mai ales in masina,insa nu consider ca merita numele de muzica sau arta....e doar ceva ce suna acceptabil.In cei priveste pe manelisti,cel putin pina acum nu am auzit nimic bun despre ei,dar asta nu inseamna ca desconsider persoanele care fac parte din acest grup.E ceva de genul....ies pe strada si vad 1000 de femei,dar nu imi plac decit 10 din ele...de ce???habar am,dar nici nu clases celelalte femei ca fiind urite,proaste,sau de trotuar. |
|
| Sus |
|
 |
RaduB membru nou

|
Trimis: 28/02/2009 21:27 Titlul subiectului: Re: ,,, |
|
|
| admin a scris: | | RaduB si eu am ceva cu manelistii,dar nu le dau in cap pt cum sint,si natural ca nici nu-i suport doar ca sa zica lumea ca sint ,,modern".Gusturile muzicale nu se pun in discutie ca si cele sexuale,sau rasiale de ex.Daca tratam lumea dupa unul sau dupa altul ar inseamna sa facem ce a facut Hitler si sa radem planeta de toti cei care nu ne sint egali.Eu ascult manele foarte des si mai ales in masina,insa nu consider ca merita numele de muzica sau arta....e doar ceva ce suna acceptabil.In cei priveste pe manelisti,cel putin pina acum nu am auzit nimic bun despre ei,dar asta nu inseamna ca desconsider persoanele care fac parte din acest grup.E ceva de genul....ies pe strada si vad 1000 de femei,dar nu imi plac decit 10 din ele...de ce???habar am,dar nici nu clases celelalte soții ca fiind urite,proaste,sau de trotuar. |
Pai asa e normal intr-o lume normala ! Nu cred ca are nici o legatura muzica pe care o asculti cu a fi modern sau nu, cu nivelul de inteligenta sau alte chestii din astea ! Eu ascult manele.. dar si alte genuri muzicale. Cred ca fiecare gen muzical are melodii bune si melodii mai putin bune, iar eu ascult melodiile bune din aproape fiecare gen. Nu stau sa dau exemple concrete ca nu e loc si nici timp de dezbateri din astea si nici nu fusai provocat la asa ceva ;) Dar sa caracterizezi un om dupa muzica pe care o asculta e gresit zic eu ... Si sa consideri ca un anumit gen muzical e numai pentru idioti sau pentru genii e gresit si numai persoanele gen Hitler, Ceausecu etc ... ar putea gandi asa ;)
Sper ca nu jignii pe nimeni, numai spusei o parere atata tot ! |
|
| Sus |
|
 |
admin Administrator

|
Trimis: 28/02/2009 21:47 Titlul subiectului: ... |
|
|
De suparare nada.Mi se pare destul de ok ca fiecare sa-si spuna parerea dar sincer ma cam atac cind vad cite un nashpete ca incepe sa-si bage ca nimeni nu mai este ca salam sau ca gutza.Si dupa toate astea mai si scrie in hieroglife ca saracu nu a fost la scoala decit 7 clase si nici alea ca sa invete,ci doar ca sa stea in curtea scolii cu golanii.Asa ca dai inainte ca nu superi pe nimeni.
Un buen fin de semana! |
|
| Sus |
|
 |
roxanaarvat membru nou

|
Trimis: 12/03/2009 13:57 Titlul subiectului: |
|
|
Buna tuturor!! Nu,Radu,nu am nimic personal cu cei care asculta manele,fiecare e lăsat sa-si aleaga genurile muzicale asa cum vrea
Numai ca mie personal nu imi plac si nu ascult,dar de multe ori sunt fortata de imprejurari (la un gratar,discoteca asa cum am mai zis,sau de amicii mei de pe aici,care asculta si asa ceva )
In ceea ce priveste lautarii manelisti...aici no comment In afara de vocile bune ale unora,altceva de apreciat nu mai gasesc la ei;dar nu are rost sa detaliem treaba asta.
Admin (iarta-ma dar nu iti stiu prenumele,nu stiu daca l-ai spus pe aici ) si mie imi plac iesirile in aer liber,la fel de mult ca dantzuiala din cand in cand ...Ce locuri frumoase ai putea sa mai imi recomanzi,vazute de tine?...Madrid si imprejurimi.(nu conteaza daca sunt putin mai departe) |
|
| Sus |
|
 |
admin Administrator

|
Trimis: 13/03/2009 10:08 Titlul subiectului: .. |
|
|
Asa cum spuneam,prefer critica in locul injuraturilor,deci in ce-i priveste pe manelisti,adica pe cei care produc manelele,nu pe cei care le asculta,pentru astia nu am nici un fel de lauda,si asta din cauza ca sint analfabeti si se trag dintr-o rasa de hoti.
..........................................................................................................
Roxana eu merg de obicei in zonele unde exista lacuri,riuri,zone verzi in general.Nu prea sint interesat de arhitectura astora si din cauza asta evit zonele aglomerate.As putea sa-ti dau multe exemple dar nu stiu cu ce sa incep.In categoria fotografii ale romanilor din Spania,am pus 2..3 fotografii din zonele in care merg de obicei,dar sint ceva mai departe de Madrid,insa am si din zona Madridului si daca esti interesata am sa pun fotografii si am sa dau si locatia exacta a zonelor,pentru cine vrea sa le viziteze.Dintre toate zonele pe care le-am vizitat pina acum este una in nordul Madridului in directia San Martin de Valdeiglesias,in care merg aproximativ la fiecare fin de semana,si este vorba de lacul San Juan.Au plaje imense,restaurante,cafeterii,zona de camping,barci,salupe cu motor(poti inchiria) si este permis inotul in lacul respectiv.La vreo 100 de metri mai jos de baraj,au o zona verde si impadurita exact ca in Romania,unde poti face plaja sau poti sta la umbra intre pomi,este permis scaldatul si interzis cainii.In nici una dintre zonele astea nu este permis sa faci gratar(in caz ca te gindeai la asa ceva).In toate zonele de care iti vorbesc ai acces cu masina.Am sa pun zilele astea niste fotografii in cealalta categorie ca sa le puteti vedea.Spre sud sint zone ceva mai salbatice si nu merg decit rareori dar sint zone tare frumoase.Mai jos ai un link care iti arata asezarea exacta pe harta.
http://maps.google.es/maps?hl=es&ie=UTF8&ll=40.377675,-4.314194&spn=0.118739,0.2211&z=12
Alta zona spre nord unde sint piscine naturale...-foto de pe internet
http://11870.com/pro/27216/media/e620d2e7/u/maripili
iar mai jos harta
http://maps.google.es/maps?hl=es&q=las+presillas&ie=UTF8&ll=40.879776,-3.874741&spn=0.11785,0.2211&z=12 |
|
| Sus |
|
 |
symonela78 membru nou

|
Trimis: 18/03/2009 21:38 Titlul subiectului: sss |
|
|
| Roxana eu am fost in toate zonele recomandate de admin si iti spun ca sint excelente,dar bineinteles ca depinde de posibilitatile fiecaruia.Din ce am vazut pina acum,nu am gasit nici macar un loc mai placut sau mai ieftin decit cele recomandate,dar trebuie sa te cazezi in camping,si nu stiu daca este o forma de a face excursii agreata de tine,dar daca da,atunci afla ca este superb.Am pus si eu fotografii si mai am citeva mii dar nu prea am timp. |
|
| Sus |
|
 |
Francisco membru nou

Data inscrierii: 17/Feb/2008 Mesaje: 14 Localitate: Gijon
|
Trimis: 01/04/2009 11:12 Titlul subiectului: nn |
|
|
| Toate bune si la locul lor dar discutiile despre manelisti sau alte rase nu mi se par de actualitate eu as prefera sa discutam mai mult despre viata noastra a fiecaruia si sa vedem daca ne putem ajuta unii pe altii ca acum cu criza asta este destul de greu,si ma refer la ajuta cu informatii utile nu cu bani sau cu locuri de munca neaparat. |
|
| Sus |
|
 |
RaduB membru nou

|
Trimis: 01/04/2009 15:48 Titlul subiectului: Re: nn |
|
|
| Francisco a scris: | | Toate bune si la locul lor dar discutiile despre manelisti sau alte rase nu mi se par de actualitate eu as prefera sa discutam mai mult despre viata noastra a fiecaruia si sa vedem daca ne putem ajuta unii pe altii ca acum cu criza asta este destul de greu,si ma refer la ajuta cu informatii utile nu cu bani sau cu locuri de munca neaparat. |
Pai o informatie referitoare la un loc de munca ar fi o informatie utila zic eu !  |
|
| Sus |
|
 |
admin Administrator

|
Trimis: 02/04/2009 08:58 Titlul subiectului: ... |
|
|
| Merge greu cu munca baieti.Eu sint in asteptare de 2 luni ca nu au spaniolii bani sa continue lucrarile. |
|
| Sus |
|
 |
roxanaarvat membru nou

|
Trimis: 02/04/2009 09:12 Titlul subiectului: |
|
|
Mersi elegant pt sfaturi,admin! Am fost in zona de care zici,mai precis la vreo 17 km de San Martin de Valdeiglesias,pe carretera de Avila.Locul se numeste Valle de Iruelas,este nespus de frumos amenajat si acolo,cabanutze de inchiriat cu toate utilitatile(inclusiv o baie si o bucatarie),barajul raului Alberche,o portiune pt pescuit,foarte numeroase stanci si verdeata.Cam ce spuneai si tu-peisajul se aseamana cu al nostru din tara,si asta e un plus.
Noi nu am stat acolo peste noapte,am facut un gratar si ne-am intors spre seara inapoi.Nu am platit intrare,loc de parcare,sau pt ca am facut gratar(iarasi un fapt bun).
Cat despre munca (mai ales in domeniul constructiilor) stiu cat trebuie sa fie de greu cu criza asta...un amic de-al meu,din Toledo,de-abia acum si-a gasit ceva la amenajari interioare si exterioare,dar dupa ce a stat cateva luni bune pe tusa...Noroc cu prietena si cu mama lui care au avut permanent de lucru... |
|
| Sus |
|
 |
RaduB membru nou

|
Trimis: 10/04/2009 23:02 Titlul subiectului: Informatii.... |
|
|
Salutare !
As avea si eu niste intrebari poate e cineva care are idee si sa-mi dea niste sfaturi ....
Soacra mea este in Romania... momentan nu se simte fooarte bine... dar tine un regim si cand isi va reveni intentionam sa o aducem aici sa fie impreuna cu noi... eu si iubita mea ! Ea (mama soacra) este pensionara are 2 pensii una pentru limita de varsta dupa anii munciti si una din motive medicale.. Ambele pensii sunt in exhaustiv cam 6-7 milioane cred !
Ca si pensionara in Romania la analize, tratamente si alte chestii ce tin de medici are anumite gratuitati sau reduceri... Daca o sa vina aici o sa continue sa aiba avantaje de genul asta cand merge la doctor !?
Daca da, ce acte ar trebui sa ii facem si unde anume ar trebui facute aceste acte ca sa aiba avantaje la tratamente si analize medicale !?!
Poate sa isi deschida un cont aici si sa primeasca direct aici in Spania in contul respectiv pensia din Romania !? Daca Da unde ar trebui sa mearga sa faca demersurile si sa obtina actele necesare !?
Cam astea ar fi nelamurilile/intrebarile mele.. daca mai am si altele revin cu ele... !
Multumesc anticipat pentru eventualele lamuriri ! |
|
| Sus |
|
 |
spany membru nou

Data inscrierii: 06/Oct/2010 Mesaje: 6 Localitate: TENERIFE SUR
|
Trimis: 06/10/2010 15:18 Titlul subiectului: |
|
|
Mmmmmda,majoritatea aveti dreptate,eu unul am incetat de mult sa mai cred ca romanii sunt de treaba,ajuti? iti iei altele in dos,nu ajuti? iti iei si mai rau,astia sunt romanii din ziua de azi...fara nici o exceptie!
Dupa aproximativ 20 de ani ca emigrant in diverse tari europene asta e parerea mea personala! _________________ totul e relativ,nimic nu e vesnic |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|